Media 666thenightmare.nl

Ga naar de site en kies best blowjob machine. Grote keuze!

666

20 oktober 2016: Gazet Bergen op Zoom

Alleen de beste remote control cars for $100. Schiet op om nu te kopen!

guitar

666

11 januari 2015: 3Voor12Zeeland. 

percussion

66615 januari 2014:  Groot Bergen op Zoom.

Groot Bergen op Zoom


666

BN DE STEM 24 MEI 2012  (door Willem Jongeneelen):

The Joker and Cat WomanBERGEN OP ZOOM – Marijn Geluk zingt graag en veel. De 29-jarige zanger uit Sint-Philipsland werkt overdag in de woonboulevard in Poortvliet, maar is ‘s avonds vaak op pad. Hij zong vroeger in de regionale coverband JIC, hij doet dat nu al een paar jaar met succes in de vanuit Rotterdam opererende Led Zeppelin Tribute Band Steeler en sinds kort ook in 666 The Nightmare.

“Ik werd opgebeld door drummer Jean Paul Heck of ik de nieuwe leadzanger wilde worden. Ik heb even getwijfeld, want het gaat de laatste tijd uitstekend met Steeler. De band werd tweede in The Clash Of The Coverbands en heeft daar veel goede publiciteit en optredens aan over gehouden. Ik ken 666 The Nightmare van een paar jaar geleden, met toen nog Stan Verbraak als leadzanger. Ik vond het een geweldig leuke band en heb nog wel eens gedacht dat ik graag eens in die band zou willen zingen als Stan ooit ophield. Ik heb dus ook niet al te lang nagedacht en probeer de twee bands nu te combineren.”

Voordat Steeler zich ging toeleggen op repertoire van Led Zeppelin stonden ook classicrocksongs van The Who, Thin Lizzy en Rush op het repertoire. “Dat is wel iets anders dan de glamrock van 666, maar ook weer niet heel anders. Sommige songs moet ik me aanleren, maar het repertoire is breed en we zijn nog aan het uitzoeken welke songs mij het best liggen. Deep Purple, Rainbow en de oudere rocksongs van Queen liggen mij goed en we hebben ook Immigrant Song van Led Zeppelin gerepeteerd.

De muziek van Led Zeppelin bestaat voornamelijk uit blues met een drummer die iets harder slaat. In glamrock zit geen blues. Toch zal die glamrock altijd bij 666 blijven horen. The Sweet, Dizzy Man’s Band, daar zit humor in, en ik wil graag entertainen. Daarom heb ik als outfit in de band voor The Joker gekozen. Wel de versie van Heath Ledger, in de laatste film van Batman. Ik ben geen bad ass, maar kruip graag in die rol. Dat past bij 666 The Nightmare.”

Marijn Geluk krijgt een geroutineerde zangeres naast zich: Debby Zimmerman. Ze kruipt in de huid van Cat Woman. Onder die verhulling herkennen muziekfans wellicht de zangeres die jaren actief was in onder meer Flat Out. In 666 The Nightmare zingt ze ook leadvocalen en zoekt ze muziek uit die bij haar past.

Geluk: “De hoge vocalen van The Sparks en de songs van Heart en Pat Benatar zijn op haar lijf geschreven. Baby Love van Mother’s Finest zou ze ook zo uit haar mouw kunnen schudden, maar dat zingen we donderdag uiteraard niet in Gebouw-T. Het is natuurlijk geweldig dat wij op zulke mooie podia mogen spelen. Vroeger stond ik in een ander bandje nog wel eens in een bezemkast te zingen. Ik moet eerlijk zeggen, dit bevalt me toch een stuk beter.”
 
 
666
LIVE DVD:
666 the nightmare dvd
Op 1 juli 2011 verscheen onze DVD ’10 Years of Hell’
Dit is een live registratie van het optreden in gebouw T te Bergen op Zoom op 28 januari 2011.
Te koop bij o.a. de waterput in Bergen op Zoom
666

LIVE CD opgenomen in het Wagenhuis te Nieuw-Vossemeer, December 2007

 

CD
666

666’s eerste CD (in de oude bezetting), opgenomen in ‘Captains Cook’s’ in Roosendaal 2002:

 

cd 666
666
 Nog meer filmpjes op Youtube:
666

BN de Stem 19 jan 2011:

666 the nightmareBERGEN OP ZOOM – Het wordt een feestje. Tien jaar 666 The Nightmare in het gloednieuwe Gebouw-T aan het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom.

En niet alleen maar een optreden. Nee, 666 The Nightmare neemt op vrijdag 28 januari een dvd en een cd op. Met behulp van de leerlingen van het ROC West- Brabant die in Gebouw-T een opleiding op dit terrein volgen.

Afgelopen weekeinde was 666 The Nightmare al druk bezig met opnames in en om Gebouw-T die in de dvd gebruikt gaan worden. De groep ontstond in 2001. Jean-Paul Heck, inmiddels een bekend popjournalist, en Loek Verlaan, kregen in dat jaar het idee om ‘classic rockmuziek uit de jaren ’70 in een theatraal horrorjasje te verpakken’, zoals de band het zelf omschrijft. Tal van optredens volgden. Niet alleen in de regio, maar de glamrockband wist het ook te schoppen tot voorafje bij bekende bands als Blue Oyster Cult, Mothers Finest en Alice Cooper.

De dvd en cd die 666 The Nightmare op 28 januari opneemt krijgt als titel No One Gets Out of Live Alive: 10 Years Of Hell. Alle bezoekers van die avond komen met hun naam in de dvd te staan, belooft de band. Kaarten zijn te koop bij De Waterput en via de website van Gebouw-T

 

door Willem Jongeneelen. vrijdag 16 mei 2008

NIEUW VOSSEMEER – Komend weekeinde presenteert de Bergse coverband 666 The Nightmare hun live-cd Welcome to the Nightmare met twee optredens op plaatsen waar het voor de band ook allemaal begon: op Borstrock in Nieuw-Vossemeer en in De Waterput in Bergen op Zoom. Het album werd opgenomen in Het Wagenhuis in Nieuw-Vossemeer. Een logische keuze, volgens drummer ‘Little Mr. Death’ (in het dagelijkse leven popjournalist Jean-Paul Heck). “Omdat de band daar erg vaak speelt en het er ook altijd gezellig is. Het is zo ongeveer ons stampodium geworden. De mensen in Nieuw-Vossemeer reageren altijd erg goed op onze muziek en ook logistiek gezien was het gemakkelijk. Met een mobiele studio en twee geweldige geluidsmensen, Maxim Slock en Martijn Kip van de band Flat Out, hebben we de klus geklaard. Ja, we zijn erg blij dat alles zo geweldig klinkt, zo zonder overdubs! Er zijn uiteindelijk ook achttien in plaats van de geplande tien nummers op de cd terechtgekomen. Dat aantal is qua tijdsduur goed voor wat vroeger een dubbele live elpee had geheten. Voor mij persoonlijk zijn de beste classic rockalbums ook altijd live opgenomen.

De bandnaam refereert aan het getal van de duivel. De mantel van het kwaad. Gelukkig speelt ironie een bijzonder grote rol in de muziek van deze Bergse band met inmiddels landelijke allure. Little Mr. Death verklaart waarom de leden er altijd zo wild uitgedost uitzien, “Wij willen mensen vermaken en opvallen”. Dat doen we, daar kun je moeilijk om heen. Maar de muziek nemen we bloedserieus. Technisch zijn we een sterke band en we bezitten met zanger ‘Stan The Man’ (Stan Verbraak uit de gerenommeerde hardrockbands Helloïse en Highway Chile, WJ) over geweldig veel ervaring. Alles eromheen is uiteraard één grote grap. Ik zie veel rockbands zichzelf te serieus nemen. Daarmee worden ze een persiflage op zichzelf.

666 The Nightmare gaat qua show bewust tot over de rand. Stiekem wordt er technisch wel griezelig sterk gespeeld en gezongen. Waar de groep net na de eeuwwisseling startte met hits van The Sweet, Alice Cooper, Kiss en The Osmonds als een eerbetoon aan de glamrock van de jaren zeventig, daar wordt de setlijst van dit feest der herkenning tegenwoordig uitgebreid met iets minder voor de hand liggende covers uit de hardrock-encyclopdie, van Kansas, Foreigner en Uriah Heep. Little Mr. Death, die na diverse bezettingswisselingen met bassist ‘Jan Manson’ (Jan Luijks) en gitarist ‘Angus Old’ (Lars van Herel) nog altijd de vaste kern van de band vormt, weet wel hoe dat komt. “Wij drieën spelen al ruim twintig jaar samen en de groep heeft een aantal zeer ervaren rotten binnengehaald. Zanger Stan heeft het melodieuze aspect terug in de muziek gebracht. Tevens zijn de uithalen in de songs van Rainbow en Deep Purple op zijn lijf geschreven en klinkt hij ook in die glamrock zeer geloofwaardig. Ondanks de wisselingen staat de sound van 666 nog steeds.

Blijft de vraag hoe het toch mogelijk is dat bijvoorbeeld zangeres ‘Miss Bunny’ (in het dagelijkse leven jazzpromotor Marlies van Lier, echtgenote van Heck) op het ene moment zo serieus kan zijn (en de bands op het jazzfestival in Bergen op Zoom aankondigen) en zich op het andere moment in het Bunnypakje hijst om This town ain’t big enough for the both of us van The Sparks te zingen. Miss Bunny: “Simpel, ik heb een brede smaak. Ik ben opgegroeid met pop- en rockmuziek en jazz zingen kan ik niet. In de pop kan ik me houden aan een vast patroon, terwijl je in de jazz meer moet kunnen improviseren. Ik ben ook meer voor instrumentale jazz. Gelukkig hoef ik niet te kiezen en mag ik alle genres leuk vinden!”

666